top of page

volksspelen

Hier kan je ons aanbod van volksspelen vinden, de spelregels kan je hier ook vinden.

Gaaibol

Men moet van op een afstand met houten bollen gaaien omver gooien die op een gaaibord scharnierend zijn bevestigd. Elke omvergevallen gaai levert punten op.

gaaibol.jpg

vloerbol

Men moet twee tegen twee spelen en met een halfafgeronde bol zo dicht mogelijk bij een paaltje of muntstuk rollen. Elke bol die het dichtst bij het doel ligt levert een punt op.

vloerbol.jpg

trou-madame

Door middel van houten schijven die een beetje zijn afgerond, moet men in openingen of deurtjes rollen dit zijn doelwitten om zo punten te scoren.

trou-madame.jpg

bakschieten

Door middel van schijven naar een bak gooien om zoveel mogelijk schijven in het centrale gat te gooien. Variante hierop is het tonspel.

bakschieten.jpg

mannetjesspel

Met een loden bolletje probeert men zoveel mogelijk mannetjes omver te duwen. Elk omver geduwd mannetje levert punten op.

mannetjesspel.jpg

toptafel

Met een ruk aan een touwtje probeert men met een tolletje zoveel mogelijk kegels omver te tollen. Elke kegel levert een punt, de middelste kegel, 2 punten.

toptafel.jpg

vlaktafelspel

Met man tegen man probeert men koperen schijven zo dicht mogelijk bij de achterste pin te schuiven d.m.v. een keu schuift men de pinnen verder. 5 Schijven per man die verschillend gemerkt zijn.

vlaktafelspel.jpg

ringwerpen

Van op een willekeurige afstand proberen de rubberen ringen rond de haakjes te gooien, een zo groot mogelijke score is hier de beste manier van te winnen.

ringwerpen.jpg

richt tafelkegelspel

Door middel van een houten bal proberen kegels omver te doen die op een afstand staan van een bepaald startpunt dat scharnierend is opgesteld. De omgevallen kegels bij elke beurt verwijderen zodat deze geen hindernis kunnen vormen.

richttafelkegelspel.jpg

rekker rekspel

Door middel van een houten schijf proberen door een opening te schieten. Deze houten schijf wordt met een elastiek weggeschoten, iedere keer door het poortje scoort.

rekker-rek.jpg

punten sjoelbak

Door middel van houten schijven zo dicht mogelijk bij de laatste lijn schuiven hoe korter bij de eindlijn hoe meer punten. Eens deze lijn gepasseerd verlies je het spel.

puntensjoelbak.jpg

doolhof

Dit spel speel je met 2 personen die aan weerszijden een bak vasthouden en in de bak is een doolhof gemaakt de bedoeling is het balletje zo vlug mogelijk van de startlijn naar de aankomstlijn te verplaatsen.

doolhof.jpg

kegelhinderspel

Je moet proberen de kegels omver te kegelen ondanks de hindernis.

kegelhinderspel.jpg
bottom of page